“A változás és a fájdalom hozzátartozik
az élethez, a szenvedés szabadon választható.”

Már megint a stressz?!
A stressz életünk központi témájává nőtte ki magát az utóbbi évtizedekben, és úgy tűnik, nem tudunk megszabadulni tőle. Kutatások szerint sajnos, a stresszkezelő tréningek nem érik el a kívánt eredményeket, arra azonban alkalmasak, hogy a stressz negatív hatásainak hangsúlyozásával elkeserítsék, netán pánikba ejtsék a résztvevőket.

Az új irány
Ajánlatunk azzal a javaslattal áll elő, hogy közelítsük meg a témát egy másik irányból: a stresszel való harc helyett tűzzük ki célként a szubjektív jóllét érzését és nézzük meg, mire jutott a pozitív pszichológia kutatóserege 20 év empirikus kutatás után.

Mi az a szubjektív jóllét?
A szubjektív jóllét a mindennapok nyelvén a boldogság érzése: az öröm, a megelégedettség, a pozitív jóllét élménye, mely együtt jár azzal az érzéssel, hogy az élet jó, értelmes és érdemes élni.

És mit profitál mindebből egy munkahely?
A boldog, elégedett emberek bizonyítottan energikusabbak, toleránsabbak, jobban kezelik társas kapcsolataikat, elöl járnak az együttműködésben, nyitottabbak az új kihívásokra és könnyebben koncentrálják figyelmüket egy adott feladatra. Sok elégedett, pozitív ember kevesebb felesleges (személyes sérelmekből származó) konfliktust termel, jobb hangulat és csapatszellem kialakítására, ezen keresztül magasabb teljesítményre képes.

És ez egy tréningen megtanítható?
A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy a boldogság, az elégedettség kemény munkával tanulható. Léteznek olyan boldogságfokozó stratégiák, amelyek sikerét tudományos kutatások támasztják alá, s amelyek elmeállapotunk, észlelésünk megváltoztatásán keresztül bizonyítottan emelik boldogságszintünket.

Kiknek ajánljuk a programot?

  • Olyan csapatoknak, akik túl vannak már néhány csapatépítő programon és valami újat szeretnének.
  • Olyan csapatoknak, akik már ki is ábrándultak a csapatépítésből.
  • Vezetőknek, akiket szakmailag túlképzett már a cégük, de a belső elégedettséget nem érték el.
  • A frontvonal dolgozóinak, akik azért nem boldogulnak a külső kapcsolatok kezelésével, mert belső világukat sem tudják irányítani.
  • Bárkinek, aki kezdi felismerni, hogy az elégedettséget, a boldogságot nem a külső környezet határozza meg, hanem szándékos tetteink.

A képzés módszerei

  • Önismereti tesztek a stressz kezelésének és generálásának témájában
  • A boldogság elérését gátló attitűdök felmérése
  • Interaktív elméleti blokkok
  • Egyéni, csoportos munka, feladatlapok
  • A mindennapi életbe beépíthető praktikus gyakorlatok

A képzés időtartama: 3 x 4 óra.

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb programot!
Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515
E-mail: forlong@t-online.hu

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail