A “helyzet”

Meggyőződésünk, hogy a cégek, szervezetek életében az elmúlt időszak változásait a fizikai dolgozóknak a legnehezebb feldolgozni. Az ő munkájuk a legjobban mérhető, itt a legegyszerűbb az elvárásokat növelni – ami azonban nem jelenti gondolkodásmódjuk, hozzáállásuk megváltozását, lojalitásuk elnyerését.

Röviden szólva: könnyű az ő munkájukat menedzselni, de nagyon nehéz vezetni őket.

A probléma

Tapasztalatunk szerint a fizikai munkatársak (betanított munkások, szakmunkások) képzése szinte kizárólag szakmai jellegű, noha ők is igénylik a tájékoztatást a cég működéséről, a cég kihívásairól. Ennek hiányában régi beidegződéseikre, félelmeikre és az egymás közötti beszélgetésekre alapozva alakítanak ki véleményeket.

A vezetőknek nehéz megszólítani őket, a hangadók nem a megfelelő irányba viszik el a beszélgetést, így aztán a vezetőknek egyre kevesebb kedvük van a velük való érdemi beszélgetésekhez.

A helyzetet nehezíti, hogy a fizikai munkatársak “munka” megnevezés alatt szigorúan csak a saját munkaköri leírásukban olvasható utasítássorokat értik; nem tanulták véleményük, problémájuk építő jellegű elmondását, a másik meghallgatását. Ilyen körülmények között természetesen kialakul a magukra optimalizáló, “elvégzem a munkám, más nem érdekel” hozzáállás.

A képzés célja

  • Segítséget nyújtani a vezetőknek abban, hogy tudatosan alakítsák ki a fizikai munkatársak körében is az általuk elképzelt cégkultúrát; bátorítsák a munkatársak vélemény nyilvánítását, ugyanakkor képesek legyenek azt a közös cél irányába fókuszálni.
  • A munkatársak részt vegyenek egy közös beszélgetésben, strukturált keretek között, előre meghatározott témákban – közben ismerjék meg egymás véleményét, alakuljon ki sémájuk a közös megbeszélésekre: kerüljön egyensúlyba a hallgatás és a vélemény nyilvánítás mennyisége.

Tréningmódszereink

  • Saját fejlesztésű és nemzetközi játékok
    Játékaink a mindennapi munka helyzeteit, konfliktusait szimulálják, elősegítve a tapasztalati tanulást.
  • Valós esettanulmányok feldolgozása
    Az esettanulmányok közös megvitatása, a gondolkodást próbára tevő, a tanulságok irányában felépített kérdéssorok segítségével.
  • Több esetben együttműködünk a szervezetek vezetőivel, hogy a tapasztalati tanulásra épülő játékokat jobban hozzá tudjuk kötni a résztvevők mindennapi munkájához.

A tréning átlagos időszükséglete: 1- 1,5 nap. Létszám: 10-30 fő.

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb programot!
Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515
E-mail: forlong@t-online.hu

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail