A jövő már itt van, csak nincs egyenletesen elosztva!

Két világot látok: Egy letűnő, magához foggal-körömmel ragaszkodó világot, amelyben a résztvevők egyre erőteljesebben, egye nagyobb áldozatot vállalva csinálják ugyanazt. Ebben a fragmentált világban magányos harcosok, egymás ellenségei vagyunk. Az az alapmeggyőződésünk, hogy a több, a nagyobb, a növekedés jó: több profit, több pénz, nagyobb ház, drágább autó, stb. Ez a világ mechanikus, egzakt határokkal, korlátozott lehetőségekkel és katasztrofális ökológiai következményekkel.

Látok viszont egy új, előbukkanó ? egyenlőre még pici és törékeny – világot, amelyben a külső környezettől függő növekedés helyett a fejlődés az alapmeggyőződés, vagyis kihozni magunkból és az adott külső környezetünkből, amit lehet. Ebben a világban a versengés mellett fontosabb megtalálni, kivel tudunk együttműködni, kivel tudunk együtt többek lenni mint külön-külön. Ez a világ nem mechanikus, hanem sokkal inkább gáznemű, amely dinamikusan változtatja a határait.

A blogomat, weblapjainkat abból a meggyőződésből alapítottam, hogy:

  • igenis akarjuk és tudjuk tiszteletteljesen provokálni magunkat, környezetünket annak érdekében, hogy észrevegyük az új világ adta fantasztikus lehetőséget,
  • akarjunk és tudjunk kreatívak lenni annak érdekében, hogy egyedit alkossunk abból, amit kaptunk ? mind belül, mind a külső környezetben,
  • hogy akarjunk és tudjunk bizalmat építeni környezetünkben annak érdekében, hogy megtaláljuk ügyfeleinket, együttműködő partnereinket.
  • Mi magyarok, magyar vállalkozók, Magyarország igenis föl tud zárkózni a tanulás révén ? nem Amerikához, Nyugat-Európához, egy utópiához ? hanem a saját sorsától kapott lehetőségekhez!!!

Héder Sándor

Héder Sándor kreaktivista
mérnök, tréner
címzetes egyetemi docens

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail