Vélemények, visszajelzések “A tenger urai” című szimulációs játékról

‘A tenger urai’ című startégiai játék nagyszerűen szimulálja a természeti erőforrásokkal való felelőtlen gazdálkodás, illetve az ökológiai szemlélet hiányának tragikus – többnyire hosszú távú – következményeit. Ezt a minősítést arra alapozom, hogy már harmadik éve szerepel (mintegy 20 %-os súllyal) a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán oktatott Ökomarketing és Társadalmi célú marketing c. tárgyak tematikájában. A hallgatói visszajelzések egyértelműen bizonyítják, hogy milyen kiváló eszköz ahhoz, hogy a hallgatók saját tapasztalataik révén, megélt élmények alapján döbbenjenek rá a környezet sérülékenységére, a nem, vagy nem kellően szabályozott piacok veszélyeire.

Dr. Orosdy Béla egyetemi docens
Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar
Gazdálkodástudományi Intézet


 

Kedves Tünde és Sándor!Engedjék meg, hogy ezúton is kifejezzem köszönetemet a játék lebonyolításáért, amely nagyban hozzájárult látókörünk szélesítéséhez, ahhoz, hogy véletlenül se kizsákmányoló tucatrobotként végezzük. (azokból már van elég).
Ezer hála még egyszer, az ilyen alkalmakért (is) érdemes iskolába járni!
Üdvözlettel:

Öreglaki István
PTE – KTK, Marketing
Levelező MSC


 

“Őszintén szólva én világéletemben próbáltam környezettudatosan élni, védeni a környezetemet, de ez a játék még jobban ráébresztett arra, hogy milyen fontos a fenntartható fejlődés, a racionális erőforrás-gazdálkodás.”


 

“Csapattársaimmal mindannyian ledöbbentünk, hogy mennyire nem foglalkoztunk az élővilággal, csak a profit növelését tartottunk szemünk előtt, és nem figyeltünk az élővilágra, pedig sikerünk kulcsa a halakban rejlett, hiszen vállalatunk a halászatra épült. Jómagam sajnáltam, hogy két óra elteltével véget ért a játék, nagyon élvezetes volt, szívesen folytattam volna még, de legszívesebben az újrakezdést választottam volna, látva azt, hogy mit tettünk a környezettel. Rendkívül tanulságos volt “A Tenger Urai” című szimulációs verseny, úgy gondolom, hogy mindenki, aki részt vett benne hasznos ismeretekre tett szert.”


 

“A bennem megfogalmazódott fő gondolat és egyben tanulság, hogy az öncélú, “rablógazdálkodás” helyett a természet teherbíró- képességének – értem jelen esetben hogy a halpopuláció önmaga megújulásával folyamatosan ki tudja szolgálni az embert, az egyedszám nem esik drasztikusan a természetes szint alá- a figyelembe vételével egy fenntartható, a környezetért felelős gazdasági tevékenységet kell folytatni, hiszen mindez magában foglalja a vállalat társadalomért érzett felelősségét is.”

A PTE KTK hallgatói

PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola levele
Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskola levele
Kodály Zoltán Gimnázium referencialevél

 

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail