Többletértéket nyújtó ügyfélszolgálat

A többletértéket nyújtó ügyfélszolgálat – amely versenyhelyzetben elengedhetetlen összetevője minden szervezetnek – akkor alakítható ki és valósítható meg, ha a cég képes elérni az ügyfelek elégedettségét azokban a dimenziókban, amelyek minden szolgáltatás megítélésében szerepet játszanak.

A PRA (Performace Research Associates) 5 ilyen dimenziót különít el: megbízhatóság, biztonságérzet, kézzel fogható értékek, empátia, időtényező. A tréning célja eme 5 dimenzió értelmezése, “cégre szabása”, a hozzájuk kapcsolódó hiányosságok konkrét megfogalmazása, valamint a többletérték nyújtás lehetőségeinek részletes kidolgozása mind az 5 dimenzióban.

Milyen várakozásokkal közelednek ügyfeleink cégünkhöz? Mit kell tennie az ügyfélszolgálatosnak, ha meghiúsul a cég által adott ígéret? Hogyan érhető el az ügyfélszolgálati munkatársak magabiztossága? Mi a különbség az empátia és a szimpátia között? Hogyan és miért fordítsuk a kézzel nem fogható értékeket kézzel fogható értékekké? Mi zavarja leginkább az ügyfelet a várakozásban és hogyan enyhíthetjük a várakozás okozta fájdalmat? Mire van igazán szüksége a panaszkodó ügyfélnek?

Ezekre és sok hasonló kérdésre ad választ a képzés, amelynek első része egy elméleti bevezető, második része az elmélet gyakorlatba való átültetése, befejező része pedig egy műhely munka, amelynek során a résztvevők konkrét javaslatokat tesznek a cég vezetése számára a szolgáltatás fejlesztését illetően.

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk, hogy kidolgozhassuk az Ön cége, csapata számára legkedvezőbb programot!
Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515
E-mail: forlong@t-online.hu

Az udvariatlanság bajnokai című írásunkat, amely a Humánpolitikai Szemle 2010. márciusi számában jelent meg és amelyet ügyfélszolgálati munkatársak képzései során összegyűlt tapasztalataink alapján írtunk, elolvashatja, itt. Az udvariatlanság bajnokai

 

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail