A kihívás

A vezetővé válás egyik gyakori útja, hogy a jól teljesítő, elkötelezett munkatársat vezetői pozícióba emeli a szervezet. A hozzáállás alapján kiválasztott munkatársak többségéből – tapasztalataink szerint – kiváló vezetők lesznek: az évek alatt rájönnek, hogyan érdemes kommunikálni munkatársaikkal, hibákon keresztül belátják, hogyan érdemes motiválni őket, számos tévedés után elfogadják, miben áll a vezetői munka lényege.

Meggyőződésünk, hogy a frontvonalbeli vezetők számára kidolgozott coaching és tanácsadás segítségével elkerülhetők a tipikus buktatók, felgyorsítható a vezetővé válás, hatékonyabbá tehető a vezetők fejlődése.

A képzés célja

A coaching során a coach egy strukturált kérdéssor segítségével egy gondolkodási folyamaton vezeti keresztül a vezetőt, amely abban segíti őt, hogy

  • határozott jövőképet és konkrét vezetői célokat fogalmazzon meg magának.
  • kapcsolati hálóját, mint erőforrást tudja felhasználni.
  • stratégiát tudjon kialakítani komplex helyzetek, illetve a várható nehézségek, kihívások menedzselésére.
  • konkrét önértékelési rendszert alakítson ki magának, illetve működtessen.
  • a kis lépésekből származó sikereit, mint erőforrásokat tudja felhasználni.

A coaching során a coach a vezető erőforrásait mozgósítja, tudást és információt nem ad, nem nyújt képzést. Amennyiben a vezető olyan területeket nevez meg, ahol fejlődésre, ismeretekre, best practice-re, vezetői vagy kommunikációs eszközökre van szüksége, akkor a coach tanácsadásra vált és így szolgálja ki a vezető igényeit.

A coaching időtartama

  • Javasolt időtartam: Új vezetők esetében: 3-4 alkalom, tapasztalt vezetőknél: évente 1-2 alkalom, illetve nagyobb kihívások esetén: szükség szerint.
  • Egy coaching alkalom 1-1,5 órás.

A coaching vezetője:

Héder Sándor, mérnök, tréner, címzetes egyetemi docens, aki 20 éve foglalkozik vezetők fejlesztésével.

Bővebb információért hívjon bennünket vagy írjon nekünk!
Telefon: Héder Sándor +36-30-9578-515
E-mail: forlong@t-online.hu

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail