Balesetnek, botránynak kell bekövetkeznie!

Posted on 29. dec, 2014 by in csapatcoaching, vezetői tréning

Balesetnek, botránynak kell bekövetkeznie, hogy változás legyen – gyakran hallom ezt a mondatot különböző cégeknél tartott tréningjeinken. A jelenség mögött legtöbbször a vezetők hozzáértésének hiányát, néha pedig szándékos közönyét látják a munkatársak.

Daniel Gilbert TED-es előadásában amellett érvel, hogy az elménket az evolúció arra tanította, hogy a hangos eseményekre figyeljen, és mindig azzal a gyanúperrel éljen, hogy a problémák, veszélyek, katasztrófák mögött valamely embertársunk ármánya húzódik meg!

Ki ne emlékezne, hogy eltűnt egy maláj utasszállító repülő több mint 200 utassal! A hír rendszeresen szerepel a médiában. Az viszont elkerüli a média, az emberek figyelmét, hogy hányan halnak meg egy évben a globális felmelegedés okozta változások miatt. Nos, ez a szám minden évben milliós nagyságrendű – a számok a holokauszt nagyságrendjét is elérik-, de mivel a globális felmelegedés okozta változás lassú, azért ezt nem érzékeljük veszélyként.

A másik ok, ami miatt nem tekintjük veszélynek a globális felmelegedést, hogy nem köthető egy szakállas, turbános emberhez. Ha így lenne, a világ terrorelhárítói már sürgölődnének likvidálásán!

Akit érdekel az előadás, itt találja a linket!

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags:

Comments are closed.