Fiatalok tömeges exodusa

Posted on 07. jul, 2014 by in coaching

Ma sokan siránkoznak, hogy 5-600 ezer ember külföldre ment dolgozni, elhagyta az országot. Én sokkal jobban sajnálom, hogy a fiatalok tömegesen menekülnek a hivatalos oktatás elől az online játékok világába.

Sok szülőnek ismerős lehet, hogy gyermeke állandóan a gép előtt akar ülni.  Nem csoda, hogy oda vágyik: ő választhatja ki, milyen jellegű játék tetszik neki, érdekes dolgokat csinál, élvezi, amit csinál, mindig kap visszacsatolást arról, hogyan fejlődik, igazságosan mérik a teljesítményét, és a haverjaival tud együtt játszani.

A mai gondolkodás ezt valami szörnyű tendenciaként fogja fel és erőnek erejével vissza akarjuk kényszeríteni a gyerekeket a múlt századi oktatási, nevelési módszerekhez. Nem vesszük észre, hogy valójában a gyermekek az elől a világ elől menekülnek, amit mi akarunk rájuk kényszeríteni. Mi több, azt akarjuk, hogy elfogadják és szeressék azt, amit  rájuk rákényszerítünk!!!

Tudományos vizsgálatokból tudjuk, hogy miért szeretik a gyermekek az online játékokat. Én is írtam erről itt és itt. Már csak alkalmazni kellene azokat a való világban!

Én a fiatalokkal vagyok!

Ez a program egyszer sem mondja a gyereknek, hogy “Már megint nem jó!, Mondtam már, hogy ne így csináld!” stb

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags: ,

Comments are closed.