Kezdj a miértekkel!

Posted on 20. jún, 2013 by in vezetői tréning

 

Ha ön olyan vezető, aki nemcsak a beosztásából adódó hatalmán keresztül akar hatni a munkatársaira, hanem azt is fontosnak tartja, hogy munkatársai megértsék, elfogadják utasításait, ha fontosnak tartja hogy motiválja, esetleg inspirálja munkatársait , akkor javaslom, olvassa el Simon Sinek: Kezdj a miérttelHogyan ösztönöznek a nagy vezetők mindenkit cselekvésre című könyvét.

A könyv nem elméleti fejtegetésekre épül, hanem arra, amit a szerző sikeres vezetők kommunikációjának elemzése során talált. Szerencsére a könyv bőven tartalmaz példákat. Amit a szerző a sikeres vezetők kommunikációjában talált, azt  összevetette azzal, amit az elme működéséről a tudomány állása szerint tudunk. Az összevetés eredménye, hogy a sikeres, motiváló, inspiráló vezetők az elme ősi, nagyon erős, elsősorban az ösztönökért, érzelmekért felelős részeinek és a fiatalabb, gondolkodó agyrésznek egyaránt üzennek. Akinek nincs ideje olvasni, annak is van jó hírem: a szerző előadása – önkéntesek által feliratozva – megnézhető itt:

Kezdjed a miértekkel

Miért lett olyan sikeres Simon Sinek könyve a nyugati világban? Nos, azért, mert egyre több vezető megtapasztalja, hogy a hagyományos, csak direktívákra, a feladat végrehajtására vonatkozó vezetői kommunikáció kimerítette az összes tartalékát. A mai munkahelyeken a munka komplexitása alapvetően megnövekedett, már nem elég, ha a munkatárs csak a kezét használja a munkavégzés során, hanem szükség van az elméjére is.

A kérdés, mint minden nyugati sikerkönyvnél, az, hogy a szerző által javasolt kommunikáció mennyire ültethető át a hazai gyakorlatba. Én optimista vagyok. Ha az okos telefonok alkalmazása ilyen gyorsan terjed, reméljük az okos vezetői kommunikációnak sem lesz akadálya.

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags: ,

Comments are closed.