A felelősség csak a Tiéd, de nem vagy egyedül!

Posted on 09. jan, 2013 by in coaching, csapatcoaching

A kisvállalkozások vezetői maguk döntenek cégük kisebb-nagyobb ügyeiben és döntéseik minden következményéért ők felelnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyedül kell lenniük, magányos harcosoknak kell érezniük magukat. Ennek jó példája a PBKIK által szervezett EXTRA program, amelyben az exportálni kívánó kisvállalkozások professzionális segítséget kaptak ahhoz, hogy tudatosan belevághassanak az export tevékenységbe. A segítségnyújtás, nyugati bevált gyakorlat szerint, kiegészült a résztevők számára biztosított egyéni coachinggal. Mi is ez a coaching?Mielőtt belevágok a fogalom tisztázásába, hadd kérdezzem meg Önt, kedves kisvállalkozó!

  • Volt-e már olyan helyzetben, amikor valójában több tudásra, ismeretre nem volt szüksége, de valahogy mégsem vágott bele abba, amit korábban elhatározott?
  • Amikor többször átgondolta, mit is kell tennie, hogyan kell döntenie, de nem volt elégedett a tervével?
  • Amikor az eszével tudta, mit kell tennie, de valahogy mégsem volt kedve, ereje belevágni abba, amit kigondolt?
  • Amikor úgy érezte, hogy többedszerre lép ugyanabba a folyóba, hiába határozta el, hogy legközelebb nem fog.

Ezekben a helyzetekben ugyanúgy nem segít a kívülről jövő tanács, mint amikor az anyósunk mondja meg, hogy mit kellene tennünk, vagy a call centeres ügyintéző tanácsolja, hogy ne idegeskedjünk! Ilyenkor van szükségünk… egy olyan személyre, akit coachnak hívnak. A coach az a személy az üzleti életben, mint a sportban a jó edző. A coach szakma úttörő egyénisége egy Timothy Gallwey nevű teniszedző volt, aki arra jött rá, hogy nem az a jó edző, aki egyre hangosabban kiabálja a játékosának, hogy mit csináljon, hanem az, aki segít fejleszteni a játékos éberségét, segít abban, hogy játékosa tudatosan irányítsa figyelmét, aki csökkenti játékosa belső félelmét, önmarcangolását és növeli önbizalmát. Nos, az üzleti életben a coach is ezt csinálja. A coachingsorán a coach abban segíti a másik személyt, hogy az képes legyen a legjobb utat megtalálni céljai eléréséhez, képességei fejlesztéséhez, annak érdekében, hogy olyan eredményt érjen el, amire a szervezetnek szüksége van. Egy jó coaching beszélgetés után:

  • A résztvevő jobban átlátja azt a komplex rendszert (piac, céghelyzet, családi környezet, belső erőforrások, stb.) amiben valamilyen cél elérése érdekében cselekedni akar, így magabiztos lehet elhatározásában.
  • Észreveheti vakfoltjait, a világról alkotott olyan értelmezéseit, amelyek már nem segítik céljai elérésében.
  • A jó coaching beszélgetést a coachingolt személy akarja befejezni, mert már fűti a vágy, hogy belevágjon abba, amit elhatározott!

Ahogy a receptkönyv még nem az étel, úgy egy cikk alapján még nem lehet jól megérteni a coaching lényegét. Ki kell próbálni! Persze ehhez bátorságra van szükség, de bátorságra van szükség magához a vállalkozáshoz is. Várom a bátor jelentkezőket!

Egyéni coaching a kiterjesztett kogníció módszerével
A helyzet komplexitásának megértését, átlátását, a javítandó területek azonosítását egyszerű tárgyak (pl. színes kockák, madzagok) segítik a coaching során.

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags: ,

Comments are closed.