Hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben!

Posted on 31. aug, 2012 by in coaching, csapatcoaching, teamcoaching

Bognár László barátom blogjában vendégbloggere: Balogh Zoltán, arról ír, hogy egyre több pozitív hírt zúdít ránk a hivatalos sajtó – gondolom, abban a reményben, hogy a tudatlan pórnép ettől vidámabban élje meg a hétköznapjait. A hatalom képviselőiben a történelem során mindig is élt a vágy arra, hogy erőnek erejével vidámmá és boldoggá tegyék az embereket, a népet, a választó polgárt, miközben megdöbbentően kevés példa van arra, hogy ez az akaratuknak megfelelően sikerült.

A segítő szakmákban mi is azt szeretnénk elérni, hogy jobban érezzék magukat az emberek, de ezt nem erővel, manipulációval érjük el, hanem azzal, hogy őszintén odafigyelünk partnereink érzéseire, gondolataira, igyekszünk a valóságról visszacsatolást adni számukra, majd elsősorban kérdésekkel segíteni őket abban, hogy megoldást találjanak saját problémáikra, majd tegyenek praktikus erőfeszítéseket annak érdekében, hogy az általuk eltervezett dolgokat meg is valósítsák. Divatos szóval ezt a folyamatot hívjuk coachingnak, csapatcoaching-nak, a nagyon fiatal szakma képviselőit meg coach-oknak.

Kíváncsi vagyok, a coaching (ami tegyük hozzá brutális őszinteséggel, Amerikából származik) mennyire lesz elfogadott, sikeres a hazai viszonyok között, ahol tudvalevőleg sokan vagyunk félázsiai származásúak.

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags: ,

2 Responses to “Hogy az emberek jobban érezzék magukat a bőrükben!”

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()