Drámai képet fest a magyar fiatalok vállalkozói hajlandósága!

Posted on 25. ápr, 2012 by in vezetői tréning

Ezt írja egyik vezető gazdasági újságunk. Magyarországon 100-ból 3-4 fiatal lenne vállalkozó, míg az európai fiatalok 45 %-a adná a fejét vállalkozásra. A hazai szakértők azt látják megoldásnak, hogy az oktatásban nagyobb szerepet kapjon a vállalkozói ismeretek oktatása.

Én kétlem, hogy ez célravezető megoldás. A mai fiatalok okosak és mindenféle oktatás nélkül el tudják dönteni, érdemes-e vállalkozniuk, illetve, hogy milyen életpályát érdemes választaniuk.

Az én fiam, ha utána jár, akkor megtudja, hogy a dédapja vállalkozó volt, de mindenét elvette az állam, mondván attól kell elvenni, akinek van. A nagyapja vállalkozott volna, de olyan időben élt, amikor nem kellett a különcködés, az ötlet. Egész életében megmondták, mit csináljon. Az apja, anyja vállalkozó lett, de hiába szeretik a munkájukat, az ügyfeleiket, hiába próbálják nekik a legjobb minőséget adni, az üzleti sikerhez nem ez a fő szempont.

Biztos vagyok benne, a fiam el tudja dönteni, mit csináljon egy olyan világban, ami szerencsére nyitott. Döntéséhez minden bizonnyal hozzá fog járulni, hogy az egyik barátjának az apja Angliába jár dolgozni, a másiknak Németországba, a harmadiknak pedig Olaszországba.  A szomszéd kislány manöken a távol keleten, a karatés edzőteremben pedig rendszeresen találkozhat és haverkodhat külföldiekkel.

Bízom a fiamban, abban, hogy megtalálja a számára legjobb életpályát és azt a környezetet, ahol meg tudja valósítani álmait, céljait.

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags: ,

Comments are closed.