Hazánkban is felértékelődik a blogvilág!

Posted on 15. jan, 2012 by in coaching, csapatcoaching, teamcoaching, tréningen túl

Úgy tűnik, hogy a különböző for profit cégek megértették a blogvilág jelentőségét, figyelik blogjainkat, posztjaink bekerülnek a sajtófigyelési rendszerükbe, ha kell, hozzá is szólnak írásainkhoz. Most a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) titkára dr. Síkfői Tamás írt a kamara helyzetéről az egyik pécsi blogba.

Örülnék annak, ha a vállalkozók között a szakmai, illetve a céges blogokban is megindulna az eszmecsere, az ötletelés, a kapcsolatépítés. A fejlettebb vállalkozói kultúrával rendelkező országokban az egyetemek, a folyóiratok kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vállalkozók segítsék egymást. A stanfordi egyetemnek külön oldala van, ahol a vállalkozók osztják meg tapasztalataikat egymással, a Fast Company magazinban pedig 30 másodperces agysmirglivel, mini MBA előadásokkal serkentik a vállalkozók közötti tudásmegosztást.

Hazánkban rendkívül erős az észosztás kultúrája, a vezérkultusz, a minisztériumi (Budapesti) döntésekre várakozás. Én magam inkább az észmozgatásnak vagyok szenvedélyes híve, ( erről szólnak egyéni és csapatcoachingos programjaink) és nagy elődünk Zsolnay Vilmos gondolkodást tartom iránymutatónak: ?Tanulni, nyelveket beszélni, járni a világot, más kultúrákat tanulmányozni, nem a budapesti kiskirályokhoz, pillanatemberekhez igazodni, hanem a világ művészeti, szellemi fővárosához.?

 

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags:

2 Responses to “Hazánkban is felértékelődik a blogvilág!”

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()