Pénzemberek lejáratása nagyüzemben

Posted on 01. okt, 2011 by in fenntartható fejlődés tréning, konfliktuskezelési tréning, üzleti szimuláció

A közszolgálati rádió mai 11 órás fő híre volt, hogy egy németországi kutatás összehasonlította a brókereket és a pszichopatákat, és a kutatók azt találták, hogy a brókerek viselkedése kártékonyabb, mint a pszichopatáké, mert egoistábbak, semmi nem érdekli őket, csak az, hogy bármi áron legyőzzék a versenytársakat!

Nem akarom védeni a brókereket, csupán, mint rendszergondolkodó, látom annak a veszélyeit, ha egy komplex probléma legfőbb okozójának egy embert, egy embercsoportot kiáltunk ki.  Szimpatikusabb lenne, ha arról beszélnénk közösen, hogy ki mivel járul hozzá a problémához, ha minden érdekelt önkritikát gyakorolna és egyénileg, közösen is tanulnánk a hibáinkból.

Nagyon úgy néz ki, hogy mi emberek, egyenlőre, nem tudunk megbirkózni azokkal a komplex problémákkal, amit mi magunk hoztunk létre. Dennis Meadows a fenntartható fejlődés egyik meghatározó személyisége a minap úgy nyilatkozott, hogy nem hiszi, hogy mi emberek képesek leszünk arra, hogy kevesebbet fogyasszunk el, mint amennyit a földünk újra tud termelni.

Utolsó nagy buli a Titanicon?

konfliktuskezelés,streszkezelés,együttműködés

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags: ,

Comments are closed.