Mire tanítsuk gyermekeinket?

Posted on 04. jul, 2011 by in stresszcsökkentő és boldogságfokozó tréning

A napokban fejeztük be egy stresszcsökkentő és boldogságfokozó tréningsorozatunkat, amelynek kapcsán sok háttérkutatást végeztünk. Ami talán a legérdekesebb számomra, hogy a téma mennyire a figyelem középpontjába került az angolszász országokban, illetve, hogy ott külön irányzat alakult ki arra, hogy már a gyermeket is tudatosan próbálják felkészíteni a turbulensen változó, egyre bizonytalanabb jövőre. Goldie Hown színésznő erre külön alapítvány is létre hozott, amelynek munkájába napjaink neves kutatóit, elméleti és gyakorlati szakembereit vonta be. Honlapját ajánlom mindenkinek, aki érintett a témában, akár saját csemetéi okán, akár azért, mert valamilyen segítő szakmában dolgozik. Az alapítvány egyik fő támogatójának dr. Daniel J. Siegelnek az a meglátása, hogy gyermekeinket az írás, olvasás, számolás mellett még további három dologra kell megtanítanunk: kapcsolatépítésre, az önreflexió képességére és a rugalmas alkalmazkodásra, a rezilienciára.

Szerencsére nem kell Amerikáig menni, ha idehaza, illetve szűkebb környezetünkben, Pécsett keresünk szövetségeseket gyermekeink fejlődéséhez.  Andris fiúnk három éve tanulja a harcművészetet és Martina József pécsi dozsójának senpai-ai mindent megtesznek, hogy a növendékek testileg, szellemileg felkészüljenek a jövőre.

Pécs városa is sokat tesz azért, hogy érdekes programokat szervezzen a gyerekek számára. A múlt héten pl. az Élményműhely tartott a Sétatéren foglalkozást a gyermekek számára, ahol különböző testeket építhettek a gyerekek, hogy gyönyörködtessék magukat, és tanultak,  anélkül, hogy ennek tudatában lettek volna.

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags:

4 Responses to “Mire tanítsuk gyermekeinket?”

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()