Kreatív gondolkodás és az EKF PÉCS2010 Bridges Világkonferenciája

Posted on 27. jul, 2010 by in kreativitás tréning

Az EKF 2010 számomra legérdekesebb programja zajlott a napokban. Matematikai összefüggések a művészetben, a zenében és a tudományban címmel tartottak Pécsett konferenciát és világkiállítást.

Mindig is kerestem azokat a játékokat, eszközöket, amelyekkel élvezetessé lehet tenni Andris fiam számára a matematikát, a geometriát és a térbeli gondolkodást. Most rengeteg érdekes játékot találtunk. Izgalmas volt a Mathmaker játék, amelyet maga az alkotó Jan de Koning hozott el Pécsre. Ez a 24 trapéz alakú és 6 paralelogramma alakú elemből álló kirakójáték számtalan érdekes forma lehetőségét rejti magában.

Ugyancsak érdekes volt a Poliverzum kirakó, amelyet a magyar feltaláló mutatott be és rövidesen kapható lesz a hazai boltokban is.

Azoknak, akiknek a kreatív gondolkodás mellett fontos az ár is, a legérdekesebb kiállítás az volt, ahol színes szalmaszálak és horgász damil segítségével lehetett különböző térbeni alakzatokat kirakni.

Nagyon tetszettek még azok a kiállítók, akitől el lehetet lesni, hogyan lehet fraktálszerű alkotásokat létrehozni.

Végül álljon itt egy idézet Benoit Mandelbrottól: ?A mérhetetlen csoda egyszerű szabályok végtelen ismétlődéséből ered.?

Megosztás:
FacebookLinkedInTwitterGoogle+WhatsAppBlogger PostEmail

Tags:

Comments are closed.